אוסובוקו בקר בתנור

מצרכים:

  • 2 ק”ג בשר אוסובוקו בקר חתוך פרוסות
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים גס
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
  • 350 גרם דלעת\דלורית חתוכה לקוביות
  • 1 כפית כמון
  • כף רסק עגבניות
  • כף כוסברה קצוצה
  • מיץ מלימון שלם
  • מים
  • פלפל מלח לפי טעם

אופן הכנה

  1. מתחילים בטיגון הבשר במעט שמן בתוך סיר רחב ועבה שמתאים לתנור, כאשר כל צד מתבשל 3 דקות.
  2. לאחר הטיגון מניחים את הבשר בצד ובאותו הסיר מטגנים כעת את הבצל עם הגזר למשך 10 דקות.
  3. מוסיפים את תפוח האדמה הכמון, רסק העגבניות, הכוסברה ולבסוף את הבשר.
  4. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר, מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח פלפל.
  5. מערבבים היטב, מביאים את התבשיל לרתיחה, מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
  6. מחממים מראש את התנור ל-190 מעלות ומכניסים את סיר התבשיל לצלייה של כשעתיים, לאחר הצלייה הארוכה הבשר יהיה רך והטעמים חזקים.