מצרכים:
- 2 ק”ג בשר אוסובוקו בקר חתוך פרוסות
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים בינוניים קצוצים גס
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
- 350 גרם דלעת\דלורית חתוכה לקוביות
- 1 כפית כמון
- כף רסק עגבניות
- כף כוסברה קצוצה
- מיץ מלימון שלם
- מים
- פלפל מלח לפי טעם
אופן הכנה
- מתחילים בטיגון הבשר במעט שמן בתוך סיר רחב ועבה שמתאים לתנור, כאשר כל צד מתבשל 3 דקות.
- לאחר הטיגון מניחים את הבשר בצד ובאותו הסיר מטגנים כעת את הבצל עם הגזר למשך 10 דקות.
- מוסיפים את תפוח האדמה הכמון, רסק העגבניות, הכוסברה ולבסוף את הבשר.
- ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר, מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח פלפל.
- מערבבים היטב, מביאים את התבשיל לרתיחה, מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
- מחממים מראש את התנור ל-190 מעלות ומכניסים את סיר התבשיל לצלייה של כשעתיים, לאחר הצלייה הארוכה הבשר יהיה רך והטעמים חזקים.