“עוף בהריון”

מתכון לעופות ממולאים במלית של בורגול עם בצל מטוגן וכל טוב.

מצרכים:

  • 2 עוף שלם ללא עצמות

תבלינים:

  • פלפל שחור
  • בהראט
  • מלח
  • כורכום
  • פפריקה אדומה
  • שמן
  • 2 כפות גדושות דבש
  • 2 שיני שום כתוש
    למילוי בורגול:
  • כוס בורגול עבה שטוף ומושרה במים רותחים עד שהם נספגים
  • 1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה
  • מלח
  • 1 כפית קינמון
  • מעט בהראט
  • פלפל שחור גרוס

הכנת העופות

מסדרים את העופות בתבנית ומוסיפים את כל התבלינים יחד עם שמן, שום ודבש. מערבבים היטב ומצפים את חלקי העוף מכל הכיוונים.

הכנת המילוי
לאחר צינון הבצל והבורגול מערבבים את כל מצרכי המלית יחדיו, טועמים ומתקנים טעמים לפני מילוי העופות.

מילוי העופות
מרימים את העור מהחלק האחורי  בעדינות וממלאים בבורגול למלא הרבה, אפשר לנעוץ בקצוות קיסם בחלק הקדמי ואחורי,
מסדרים על מגש חד פעמי, מוסיפים 1/3 כוס מים, מרססים מעט שמן, מכסים בנייר כסף ולתנור 190 מעלות ל70 דקות.