עוף שלם צלוי בתנור

המלצת פטנט

כשממליחים עוף מראש נוצר התכווצות של עור העוף מה שנותן לנו עוצמה נוספת לקריספיות -שוטפים את העוף היטב גם מבפנים וגם מבחוץ.
מנגבים בנייר סופג.
משפשפים את חלקי העוף הפנימיים והחיצוניים במלח גס וממתינים 2-3 שעות.

מצרכים:

  • עוף שלם
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • כף גדושה של פפריקה אדומה
  • כפית תימין יבש
  • 1/2 כפית כורכום
  • 4 שיני שום כתושות
  • כף דבש
  • פלפל ומלח

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  2. לקערה קטנה מוסיפים את כל מרכיבי המתכון – השמן, התבלינים והשום. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את העוף במרכז התבנית. שופכים 3/4 מתערובת התבלינים על חלקו העליון של העוף ומורחים באופן אחיד. הופכים את העוף ושופכים את רבע הכמות שנשארה על חלקו התחתון של העוף, שימו לב מומלץ לנסות להגיע עם תערובת התבלינים גם לחלקי העוף הפנימיים. מעבירים את המגש לתנור למצב גריל למשך 25 דקות בחום של 230-240 מעלות.

לאחר 25 דקות
עוטפים בנייר כסף את המגש ומעבירים לתנור למצב טורבו למשך 50 דקות, ומעלים את הטמפרטורה ל200-210 לפחות. בשלב הזה נשארים באזור התנור ושומרים שהעוף לא נשרף.

לאחר 50 דקות מסירים את האלומיניום ומשאירים בתנור עד להגשה ובתאבון!