קציצות בשר ביתיות

מצרכים:

  • 1 חבילת קציצות בשר הכוהנים
  • 2 פחיות של עגבניות כתושות \מרוסקות  
  • 2 בצלים גדולים קצוצים מאודים
  • כפית אורגנו יבש
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 3 כוסות מים פושרים
  • כף רסק עגבניות
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 10 גרם פפריקה מתוקה
  • 10 גרם סוכר
  • 10 גרם פלפל שחור גרוס
  • 5 גרם מלח

אופן ההכנה

  1. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה ולהוסיף את השום להמשיך טיגון.
  2. לפתוח את פחית העגבניות קוביות\מרוסקות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים, לבשל כ-10 דקות על אש נמוכה בינונית (אין צורך לכסות)
  3. להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל אותן 20–25 דקות על אש נמוכה-בינונית מכוסה.

כדאי לדעת ש
*אפשר להכין את התבשיל יום מראש ואפילו יומיים

*אני אוהב לגרד מעט תפוז או לימון שנייה לפני ההגשה

*מומלץ להכניס את תבשיל לתנור בכלי פיירקס ל10 דקות על 170 מעלות ולהגיש בצד המנה כיכר לחם חם