מצרכים:
- 2 תפוחי אדמה
- 2 גזר קלוף
- 2 בצל לבן
- 15 גרם כוסברה טרייה קצוצה
- 10 גרם שמיר קצוץ
- 5 שיני שום פרוסים
- 2 כוסות מים
- 15 גרם פלפל גרוס
- 10 גרם כמון
אופן ההכנה
- נחמם שמן חצי עמוק במחבת נטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה… עד לחצי טיגון יהיה מצוין ונהניח בנייר סופג.
2. ניקח 3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לריבועים נטגן קלות לקריספיות חיצונית נוציא ונספיג בנייר סופג
3. ניקח 3 בצלים בינוניים ונחתוך לשמיניות נטגן קלות נוציא ונספיג בנייר סופג
להכנת הרוטב.
1. נטגן גזר חתוך לקוביות די גסות עם רבע כוס שמן עד לריכוך…
2. נוסיף 5 שיני שום פרוסות לטיגון הקל של הגזר
3. נוסיף 2 כוסות מים רותחים
4. נוסיף כורכום לערבב ולבשל 5 דקות לבעבוע קל קל
5. נוסיף את הקציצות המטוגנות ונמשיך לבשל עוד 5 דקות עד לבעבוע קל ועדין
6. נוסיף את הבצל, התפוחי אדמה ונבשל שוב עד לבעבוע קל כ- 5 דקות.
7. לאחר שהרוטב מבעבע נוסיף פלפל שחור גרוס
8. לסיום נוסיף כמון נערבב קלות ונבשל על אש נמוכה 30 דקות
ולקראת סיום נבזוק כוסברה קצוצה מעט שמיר קצוץ ובתאבון!