קציצות מטוגנות עם תפו”א ,בצל, וגזר

מצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 גזר קלוף
  • 2 בצל לבן
  • 15 גרם כוסברה טרייה קצוצה
  • 10 גרם שמיר קצוץ
  • 5 שיני שום פרוסים
  • 2 כוסות מים
  • 15 גרם פלפל גרוס
  • 10  גרם כמון

אופן ההכנה

  1. נחמם שמן חצי עמוק במחבת נטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה… עד לחצי טיגון יהיה מצוין ונהניח בנייר סופג.

2. ניקח 3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לריבועים נטגן קלות לקריספיות חיצונית נוציא ונספיג בנייר סופג

3. ניקח 3 בצלים בינוניים ונחתוך לשמיניות נטגן קלות נוציא ונספיג בנייר סופג

להכנת הרוטב.

1. נטגן גזר חתוך לקוביות די גסות עם רבע כוס שמן עד לריכוך…

2. נוסיף 5 שיני שום פרוסות לטיגון הקל של הגזר

3. נוסיף 2 כוסות מים רותחים

4. נוסיף כורכום לערבב ולבשל 5 דקות לבעבוע קל קל

5. נוסיף את הקציצות המטוגנות ונמשיך לבשל עוד 5 דקות עד לבעבוע קל ועדין

6. נוסיף את הבצל, התפוחי אדמה ונבשל שוב עד לבעבוע קל כ- 5 דקות.

7. לאחר שהרוטב מבעבע נוסיף פלפל שחור גרוס

8. לסיום נוסיף כמון נערבב קלות ונבשל על אש נמוכה 30 דקות

 ולקראת סיום נבזוק כוסברה קצוצה מעט שמיר קצוץ ובתאבון!